NOORMARKUN SOTAVETERAANIT

Noormarkun Sotaveteraanit on perustettu 1978. Sääntöjen mukaan yhdistyksen tavoitteena on ylläpitää jäsenistön keskuudessa yhteenkuuluvuutta, yhteisvastuuta ja isänmaallista henkeä. Jäseniksi voivat liittyä viime sodissa palvelleet rintamasotilaat tai rintamapalvelus tunnuksen omaava mies tai nainen.
31.12.1996 jäseniä oli yhteensä 150 miestä ja 11 naista. Kannattajajäseniä oli 46. Kannattajäseneksi voi liittyä maksamalla 65 markan suuruisen jäsenmaksun.

Yhdistyksen toimintaa johtaa hallitus. Puheenjohtajana on viimeiset viisi vuotta toiminut Tuomo Kiviranta ja sihteeri/taloudenhoitajana Esa Hyytinen.
Erillistoimikuntina yhdistykseen kuuluu hengellinen toimikunta sekä virkistys ja retkeilytoimikunta.

Veteraanien kuntoutus on korostunut veteraanisukupolven ikääntyessä. Vuonna 1996 valtio myönsi yhdistykselle 150.000 mk kuntoutusmäärärahaa, jotka käytettiin veteraanien laitoskuntoutukseen.
Kunta on myös vuosittain avustanut veteraaneja 80.000 mk määrärahalla. Määräraha on käytetty pääasiassa ns. avokuntoukseen paikallisissa hoitolaitoksissa. Veteraanien uintimatkoihin ja urheilutalon jumppaan kunnan määrärahaa käytettiin vuonna 1996 5000 mk.

Yhdistys on avustanut veteraaniveljiä maksamalla sairaala- ja lääkelaskuja. Pitkät sairastelujaksot vievät pienillä eläkkeillä kotonaan asuvat veteraanit nopeasti taluodelliseen ahdinkoon.

Yhdistys on palkannut 5.5.1997 alkaen Noormarkun kunnalta jäseniä ja veteraanien leskiä palvelevan työntekijän puoleksi vuodeksi. Kunna palkkaama työntekijä on Tapio Lehtonen puh. 02-5481236.©1997 Site design by Petri Lehtikangas